SLATKA ČAROLIJA Rimljanka, kremasta torta savršenog ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci za koru:

  •  5 belanaca,
  • prstohvat soli,
  • 7 kašika šećera,
  • pola kašike kakao praha,
  • 7 kašika mlevenih oraha ili lešnika, 
  • 5 ravnih kašika brašna.

Za fil: 

  • 700 ml mleka,
  • 5 žumanaca,
  • 5 kašika šećera,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 200 g margarina,
  • 50 g šećera u prahu,
  • 100 g šlag krema sa ukusom vanile,
  • 120 ml mleka, 
  • 150 g čokolade za kuvanje, 
  • 100 g mlečne čokolade,
  • 7 kašika mlevenih ili seckanih oraha ili lešnika.

Priprema:

Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i so, pa dodati ostale sastojke i lepo sjediniti, pa prebaciti smesu u pleh veličine oko 23x23 i peći 20 minuta na 180 stepeni.

Od mleka odvojite oko 50 ml, a ostatak stavite da se zagreva u šerpi. Žumanca i šećer umutite, pa dodajte prašak za puding i odvojenih 50 ml mleka. Lepo sve sjedinite tako da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku. Kad se zgusne, sklonite sa šporeta da se potpuno ohladi.

Margarin posebno umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u ohlađeni krem, koji ste pre toga takođe malo izmutili mikserom, i sve zajedno lepo umutite da se sjedini. Jednu trećinu krema premažite preko ispečene kore koja se prohladila.

Ostatak fila podelite na dva dela. U jedan deo stavite 150 g čokolade koju ste otopili sa tri kašike ulja ili sa malo slatke pavlake, pa namažite preko žutog fila.

Krem šlag umutite sa 120 ml mleka, pa polovinu dodajte u preostali žuti krem i dodajte orahe ili lešnike i iseckanu mlečnu čokoladu. Premažite preko čokoladnog sloja. Odozgo završite preostalim umućenim šlagom i dekorišite po želji.

Ohladite u frižideru, najbolje preko noći i uživajte u savršenoj kremastoj poslastici!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading