žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Očigledno, i za jednostavno tuširanje postoji 5 strogih pravila koja ne smemo da prekršimo, a verovatno svakodnevno radimo baš to.

Na šta treba da obratimo pažnju?

Preterano vruća voda

Vruća voda crpi vlažnost iz kože, pa je čini suvom umesto da je osveži. Ne čekajte da primetite iritaciju i crvenilo na koži, već odmah rashladite vodu.

Preterano dugo tuširanje

Kao i preterano vruća voda, tako i dugo tuširanje isušuje i „muči“ kožu, umesto da je čisti. Plus, bićete mnogo umorniji, umesto puni energije. Zapamtite, tuširanje ne sme da traje duže od 10 minuta.

Korišćenje velike količine pene

Ako vam gel za tuširanje pravi mnogo pene, znači da sadrži dodatke koji baš i nisu najzdraviji za kožu. To dovodi do suve i grube kože. Savet je jednostavan - promenite ga.

Korišćenje starih i vlažnih sunđera

Sunđeri, lufe i rukavice koji su stalno vlažni, idealan su način za razvoj bakterija koje se zatim prenose na celo vaše telo. Menjajte ih na svake 4 nedelje i sušite ih posle svakog kupanja.

Grubo brisanje kože

Sasvim je u redu da telo ostane malo vlažno. Ne trljajte kožu dok se ne zacrveni. Zatim, na kožu koja je još uvek malo vlažna nanesite kremu ili mleko da biste sačuvali njeno zdravlje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading