Poslastica koju ćete obožavati: Čokoladni čizkejk (RECEPT)
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • 300 g mlevenog keksa
  • četiri kašike maslaca
  • kašika kakao-praha
  • dve kašike meda
  • ZA FIL:
  • 700 g maskarpone sira
  • šolja slatke pavlake
  • šolja šećera
  • kašičica skroba
  • tri veća jajeta
  • ekstrakt vanile
  • kašika soka od limuna
  • pola šolje karamel sosa
  • šolja kikirikija
  • 100 g čokolade

PRIPREMA:

Sjediniti keks, otopljeni maslac, kakao i med, te dobijenu smesu utisnuti u okrugli kalup.

Maskarpone umutiti sa slatkom pavlakom, šećerom, jajima, vanilom, skrobom i sokom od limuna. Preliti preko kore i peći u rerni na 170 stepeni oko 55 minuta.

U međuvremenu otopiti čokoladu na pari. Prohlađen čizkejk preliti sosom od karamele i čokoladom, posuti kikirikijem, ohladiti u poslužiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading