Zasladite se: Napravite domaću bundevaru
Sastojci:
- 700 g rendane bundeve
- 500 g kora za pitu
- 3-4 kašike šećera
- malo cimeta
- 100 g suvog grožđa
Za premaz:
- 2 jajeta
- 1 šoljica šećera
- 3 šoljice jogurta
- 1 šoljica ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane. Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt. Zasladite šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće.
Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med.
Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu. Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte.
Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom. Premažite odozgo ako vam ostane fila.
Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
alo.rs/srbijadanas/Lj.Č.
Komentari (0)