Zasladite se: Napravite domaću bundevaru
Alo.rs/ Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g rendane bundeve
  • 500 g kora za pitu
  • 3-4 kašike šećera
  • malo cimeta
  • 100 g suvog grožđa

Za premaz:

  • 2 jajeta
  • 1 šoljica šećera
  • 3 šoljice jogurta
  • 1 šoljica ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Suvo grožđe prelijte vrelom vodom i ostavite sa strane. Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt. Zasladite šećerom i vanilin šećerom.

Dodajte griz i prašak za pecivo pa izmešajte žicom. Ovaj fil će učiniti da kore izgledaju kao domaće.

Bundevu takođe pošećerite i promešajte. Možete umesto šećera da koristite med.

Dodajte i cimet po želji. Ređajte 3 kore jednu na drugu. Na prve dve stavite po 3 kašike fila, a na treću resporedite bundevu i malo oceđenog suvog grožđa pa urolajte.

Ponavljajte postupak dok imate materijala. ređajte u podmazanu tepsiju ili tepsiju sa pek papirom. Premažite odozgo ako vam ostane fila.

Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading