NEODOLJIVA POSLASTICA, KOJA SE BRZO SPREMA Keks torta, slatkiš našeg detinjstva
Potrebno je:
600 gr keksa
150-200 gr čokolade za kuvanje
150 gr maslaca ili margarina
200 gr ml. oraha
2 kašike pune gustina
1/2 l mleka
3 jaja
100-150 gr šećera
1 vanilin šećer
mleko 200 gr + nes kafa kesica
1 kašika ruma
Priprema:
Foto: Bakina kuhinja
U skuvano mleko dodati vanilin šečer a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin.
Foto: Bakina kuhinja
Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohladjenu čokoladu i dobro sjediniti. Foto: Bakina kuhinja
Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i redjati u pleh veličine 30x20 cm. svaki red premazati filom do utroška.
Odozgo takođe premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom.
Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije. To je torta moga detinjstva i uvek je sa radošću spremam.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)