Svi će vas pitati za recept? Napravite najsočnije pečeno pile
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Pile od 2 kg
  • 30-40 g putera
  • So, biber
  • Roštilj sos (barbikju sos)

Priprema:

Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože.

Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela.

Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice.

Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom.

Pecite na 220°C oko 35 minuta.

Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta.

Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua.

Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading