IMA EFEKAT BOTOKSA Tajna mlade i zategnute kože je ovom, košta manje od 200 dinara, a bolji je od najskuplje kreme
Foto: Shutterstock

Vazelin je preparat koji se nekada koristio prvenstveno za zaštitu kožnih cipela i dobijanje savršenog sjaja, dok je danas nezaobilazan prilikom pravilne i najbolje nege kože. Kada se razmatra dejstvo koje ima vazelin za lice iskustva dama koje ih redovno koriste potvrđuju najbolje rezultate – kožu koja je čista, blistava, zdrači svežinom i ima podmlađen izgled. 

Kombinacija guste teksture koja potiče od parafina, stvara otpornost i zaštitu kože koja nema konkurenciju drugih preparata za negovanje lica. Zahvaljujući masnoćama, snažno prijanja za kožu lica i ne prodire ispod površine pora, što sprečava pojavu začepljenja. Zbog svega navedenog, vazelin za lice je pravi izbor kao deo svakodnevnih navika i pravilne nege kože.

Kada je u pitanju upotreba preparata na prirodnoj bazi kao što je to vazelin za lice iskustva najvećeg broja žena potvrđuju savršene rezultate, koji su im stvorili osmeh zadovoljstva na licu. Naime, vazelin umanjuje vidljivost mitisera, ali i obezbeđuje njihovo lakše otklanjanje nakon stajanja masne strukture na licu.

Pored toga što se predlaže kao deo dnevne i noćne nege kože nanošenjem na čistu kožu, vazelin u jednom potezu uklanja šminku sa očiju, što znači da ima čak višestruke mogućnosti upotrebe. Takođe, čineći kožu vlažnom, već je istaknuto da sprečava pojavu bora, zbog čega se sa pouzdanošću i može reći da vazelin jeste tajna mlade i zategnute kože. 

Posebno je važno tokom leta zašititi kožu od UV zraka i drugih štetnih uticaja, kada se vazelin može nanositi na kožu lica ujutru ili uveče. Istovremeno, tokom dugih i hladnih zimskih dana koža je sklona iritacijama i izložena uticaju hladnog i oštrog vetra, kada će vazelin pružiti adekvatnu potporu i učiniti lice čistim i zaštićenim.

Uz direktnu upotrebu vazelina samostalno, često je važan sastojak drugih preparata, pored hijaluronske kiseline, uree, nevena i srodnih, vrlo značajnih materija u domenu negovanja kože lica, tela i zaštite od neželjenih uticaja. Sve navedeno pokazuje da kada je u pitanju vazelin za lice iskustva potvrđuju efikasne rezultate i najlepšu kožu, koja je sjajno oporavljena od nepravilnosti, suvoće, oštećenja, dehidriranosti i brojnih drugih pojava, koje narušavaju zdravlje i blistav izgled. 

IMA EFEKAT BOTOKSA Tajna mlade i zategnute kože je ovom, košta manje od 200 dinara, a bolji je od najskuplje kreme

Foto: Printscreen/instagram

 

Na društvenoj mreži TikTok pojavio se snimak gde influenserka Kejša Ist objašnjava kako je kožu dovela do savršenstvena, uz pomoć vazelina, za samo sedam dana.

"Kada završite noćnu rutinu, zavežite kosu i nanesite sloj vazelina na celo lice. Spavajte sa tim, a ujutru ga operite i utapkajte pešikorom", ispričala Kejša. Kako objašnjava ova infuenserka, u početku nije verovala da je ova metoda delotvorna, ali ipak se odlučila da je isproba.

"Morala sam da isprobam ovaj trik. Ja sam modna blogerka i to je moj posao", ispričala je ona i dodala:

"Prvi put kada sam stavila vazelin na lice, mislila sam da će mi koža ujutru biti užasna. Međutim, kada sam mlakom vodom isprala lice, moja koža je bila kao da sam izašla iz luksuznog salona".

Kejša naglašava da vazelin ne koristi više samo kao vid nege, nego kao i podlogu pre nego što nanese šminku.

"Kada namažem vazelin, koža bude glatka i mekana i onda šminka izgleda savršeno. Moja koža nikada nije izgleda bolje", zaključila je Kejša.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading