PITA ZA ČISTU DESETKU Bosanska zeljanica, mekana, sočna i ukusna, a priprema se za tren

alo.rs/S.Ć. | Žena 30.09.2022 20:12

Najlakši recept, a preukusan doručak na stolu za pola sata

Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

500 g kora
500 g sira
500 g spanaća
5 jaja
50 ml jogurta
50 ml ulja
5 kašika kukuruznog griza 
sol i biber po ukusu

Priprema:

U prikladnu posudu staviti sir, jaja, jogurt, ulje, kukuruzni griz i dobro izmiksati. Malo smese ostavite sa strane za premazivanje zeljanice spolja, a zatim dodajte sitno iseckan spanać.

Uzmite jednu koru, malo je premažite uljem, pa preko nje stavite drugu koru. Zatim rasporedite deo smjese, zamotajte i stavite u lim za pečenje.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite kore i smesu.
Pitu prie pečenja premažite delom smese koji ste ostavili sa strane. Peče se na 220° 30-40 minuta.
Expand player
Pogledajte više