Osvežite prostor u kom živite: Saveti za uklanjanje mirisa ljubimaca u kući
Foto: Shutterstock

Koliko god da volimo naše ljubimce, sigurno je da niko ne voli da dom počne da mu miriše na krznenog prijatelja.

Eksperti za čišćenje podelili su rutinu u četiri koraka, kako bismo osigurali da će prostor u kome živimo uvek biti svež i prijatan.

- Vaša kuća zapravo ne smrdi od njihove dlake, nego od peruti koja je svuda. To je slično kao sa ljudskom peruti, i to je nešto što se svakodnevno ljušti sa životinja - rekla je ekspertkinja.

Prvo što treba da uradite jeste da očistite svaku vodoravnu površinu u svojoj kući, što podrazumeva i lajsne, priključke za napajanje, kao i prozorske trake.

Nakon toga, očistite filtere za vazduh i izduvne ventilatore. Treća stvar koju treba da uradite jeste da se skoncentrišete na zidove u svom domu, što podrazumeva da morate da obrišete pražinu i da operete celu površinu svojih zidova.

Kada sve ovo budete uradili, uklonićete elemente koji stvaraju neprijatan miris, međutim, tada ostaje još jedan važan korak.

- Morate da očistite filter usisivača, inače ćete samo vraćati smrdljivi vazduh. To je zaista važan korak koji mnogi zaboravljaju - dodala je.

Takođe, mogli biste i da pospete sodu bikarbonu po svim površinama od materijala, kao što su tepisi i garniture i da zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po celoj površini. Zatim ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu, a onda ujutru usisivačem usisajte prašak sa svim površina.

Komentari (0)

Loading