jaja
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, vrata su najtoplije mesto u frižideru, a ujedno su i mesto na kom zbog otvaranja i zatvaranja, temperatura stalno varira.

Zato ih je, kao i sve kvarljive namirnice, najsigurnije staviti na gornju policu koja je najhladnija.

Savetuje se i da jaja ne vadite iz kartonske kutije u kojoj su kupljena, jer ona ima svoju svrhu.

Ljuska jaja prekrivena je hiljadama sitnih pora koje lako apsorbuju neželjene mirise, ali i bakterije.

Čuvanje jaja u kutiji najbolji je način da na njima ne završe bakterije.

Inače, jaja koja se pravilno čuvaju u frižideru kvalitet i svežinu održe barem dvostruko duže od onih ostavljenih na sobnoj temperaturi.

Tada ih treba pojesti u roku od jedne do tri nedelje, dok u frižideru mogu trajati i do šest nedelja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading