EVO KAKO DA ZA ČAS OČISTITE RERNU Napravite samo domaće sredstvo i uklonite masnoću
Foto: Shutterstock

Najmanje jednom mesećno treba da operete rernu, posebno ukoliko često pečete hranu na ulju ili na masti.

U svakoj rerni ima mnogo detalja i zato nam ponekad deluje nerealno koliko može da se uprlja, nakon samo nekoliko korišćenja.

Upravo zbog toga se taj posao često odlaže ili se šporet samo površinski očisti, čime se samo dodatno pogoršava situacija.

Nedavno su stručnjaci potvrdili da prljava rerna čak troši i više struje u odnosu na onu koja je redovno održavana. 

Maksin Dvajer ima savršen savet za rešavanje ovih upornih nečistoća.

Naime, prvo rernu morate zagrejati na 100 stepeni, a potom sačekati nekoliko minuta da se ona prohladi kako se ne biste ispekli prilikom čišćenja.

Za to vreme napravite domaće sredstvo za čišćenje koje fantastično čisti šporet, a za njega vam je potrebno samo 100 ml belog sirćeta i 8 kašičica praška za pecivo.

Dobićete smesu punu mehurića, pa sačekajte nekoliko sekundi dok se vrenje "smiri".

Smesu nanesite na masne površine rerne.

Posle samo nekoliko sekundi masnoća bukvalno nestaje.

Površinu zatim možete obrisati i krpom, ali i ne morate.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading