OVA BOJA KOSE "SKIDA GODINE" Frizerka otkrila u čemu je caka i koja dužina podmlađuje
Foto: Pixbay

Žene u određenim godinama, najviše posle 40-ih susreću se sa vidljivim promenama starenja, što je i prirodno. Međutim, redovna briga i neka o sebi ne samo što je važna za zdravlje, već može i da vam "oduzme" godine.

Frizerka iz Velike Britanije otkrila je kako da uz pravilan odabir boje kose možete da izgledate mlađe. Pa tako, nijanse koje su vam pristajale u mlađim godinama, 20-im ili 30-im, u kasnijim mogu da vas učine starijim.

"Što se tiče boje, uvek predlažem da izaberete nijansu ili dve svetlije ukoliko želite da izgledate mlađe. U suprotnom, tamnija kosa dolazi do izražaja i dodaje vam nekoliko godina više", objasnila je frizerka.

Fora se krije u tome da sa godinama se koža, tačnije njen površinski sloj, epidermis, stanjuje, te na kraju ona postaje tanja, bleđa i pomalo prozirna. Kada svemu tome dodate čokoladne i tamnije nijanse kose, koža na licu će doći do izražaja.

Frizerka je zato predložila da kombinujete više svetlijih nijansi prilikom farbanja, kao i pramenove oko samog lica. Na taj način, izgledaćete dosta "sveže" i mlađe. A za kraj ona je i objasnila koja tačno frizura "smanjuje" godine.

"Oubičajeno je da starije žene radije odlučuju na kraću frizuru, međutim ukoliko se osećate privlačno i sa dugom kosom, nema potrebe za šišanjem."

Komentari (0)

Loading