Prste da poližeš: Recept za savršen prebranac
Foto: Screenshot

Sastojci:

  • 700 gr pasulja
  • 1 veći praziluk
  • 1 veći crni luk
  • ulje
  • začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • lovorov list

Priprema:

Pasulj dobro operite, nalijte vodom, dodajte 2-3 kašike ulja, so, lovorov list i biber. Stavite pasulj da se kuva oko sat vremena. Za to vreme na ulju propržite na krugove naseckan praziluk i crni luk i dinstajte da dobro omekšaju.

Dodajte u luk so, začinsku papriku i tučanu ljutu papriku. U vatrostalnu činiju stavite na dno jedan deo pasulja, pa preko pasulja dinstan luk, pa opet pasulj. Postupak ponavljat dok ne utošite sav materijal.

Stavite činiju u rernu na 250 stepeni, još oko sat vemena minuta. Vodite računa da vam ne uvri sva voda iz činije da pasulj ne bi bio previše suv. Ukoliko ima potrebe u toku pečenja dolivajte po malo vode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading