NAPRAVITE PITU BEZ KORA Jedan sastojak je čini neverovatno ukusnom

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 15.09.2022 15:19

Pita sa tikvicama bez kora ne samo što je jednostavna za pripremu, nego ima i fantastičan ukus.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

tri jajeta

500 g tikvica
300 g brašna
kesica praška za pecivo
dve kašike kisele pavlake
glavica crnog luka
100 g parmezana
pet kašika griza
0,5 dl ulja
peršun
so, biber

Priprema:

Tikvice operite, isecite na kolutove, posolite, ostavite da odstoje, pa ih dobro ocedite. Luk isecite sitno.

U posudi umutite jaja, dodajte brašno sa praškom za pecivo, griz, ulje i pavlaku i nastavite sa mućenjem.

Pažljivo kašikom umešajte parmezan, luk i tikvice i izlijte u uljem podmazan pleh. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne porumeni.

BONUS VIDEO:

Expand player
Pogledajte više