Ko ih još ne voli? Recept za najukusnije domaće baklave
Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g kora sa pitu
  • 400 g šećera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 ml ulja
  • 1 limun 
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Tepsiju premažite uljem, pa na dno tepsije stavite dve kore. Poprskajte ih uljem, sipajte malo mlevenih oraha, pa stavite novu koru koju ćete takođe poprskati uljem.

Ređajte tako kore poprskane uljem i mlevene orahe dokle god ih sve ne utrošite. Poslednje dve kore samo poprskajte uljem, pa isecite baklavu oštrim nožem i stavite da se peče na 180 stepeni dok ne porumeni. Kad se baklava ispeče i prohladi, spremite sirup.

U šerpu sipajte šećer, vanilin šećer i oko 300 mililitara vode, pa kuvajte dok ne proključa. Potom u sirup sipajte sok od jednog limuna, ostavite još malo da zapeni na ringli, pa tako vrelim sirupom zalijte baklavu i ostavite da odstoji nekoliko sati.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading