EVO KAKO DA ZAŠTITITE SVOJE NOKTE Četiri trika koja će učiniti da vaš manikir traje duže
Foto: Shutterstock

Svim damama je poznat onaj osećaj zadovoljstva kada urade manikir i budu prezadovoljne njegovom lepotom, pravom malom umetnošću.

Isto tako, poznat je i osećaj razočaranja kada on počne da se ljušti posle svega nekoliko dana, iako ste uradili sve kako treba.

Neuredni nokti, lak koji se ljušti ili oštećeni gel mogu u velikoj meri da naruše, ne samo lepotu ruku, već i celokupan izgled.

Ovim pojavama najčeće doprinose svakodnevne aktivnosti, ali, na sreću, postoje metode kojima možete da zaštitite svoje nokte, a da istovremeno obavite sve svoje dnevne obaveze.

Koristite ulje za zanoktice

Kako bi ruke generalno izgledale uredno, potrebno je da ulje za zanoktice koristite svakodnevno. U pitanju je preparat koji hidrira kožu oko noktiju, pa i same nokte, što je veoma važno jer se lak brže ljušti sa suvih noktiju. Zato se preporučuje da namažete ovo ulje nekoliko sati pre odlaska na manikir ili lakiranja noktiju.

Pored toga, ulje za zanoktice sadrži i pregršt hranjivih amterija koje će nokte učiniti i znatno zdravijim.

Nemojte nanositi previše slojeva

Prilikom mazanja noktiju, nanesite maksimalno 3 sloja laka, nikako više od toga. Možda mislite da ovim činite boju izraženijom, ali istina je da kasniji slojevi ne prijanjaju lepo na nokat, zbog čega se i brže ljušte.

Isto tako, ne treba da nanosite ni samo jedan sloj. Optimum su, dakle dva, plus treći koji je zaštitni.

Stavljajte zaštitni sloj na svakih nekoliko dana

Zaštitni sloj zapravo predstavlja providni lak koji treba da mažete preko laka u boji, i to svakodnevno. Ukoliko to redovno radite, možete da produžite trajanje laka na noktima čak i do nedelju dana, naročito ako gel lak radite kod kuće i imate UV lampu.

Nosite rukavice kad čistite

Gumene rukavice će zaštititi cele ruka, pa i nokte, od uticaja vode i hemijskih sredstava koje koristite prilikom čišćenja. Svaki kontakt sa vodom povećava mogućnost da se lak oljušti, a o hemikalijama da i ne govorimo.

Brojni hemijski proizvodi mogu da izazovu alergijske reakcije na rukama i da unište manikir, zbog čega se toplo preporučuje korišćenje zaštitnih rukavica.

Izbegavajte toplu vodu

Kada napravite grešku prilikom lakiranja, pa slučajno obojite prst, najbolji način da rešite taj problem jeste da držite ruke u toploj vodi, jer se na taj način lak najbolje skida. Međutim, isto je i sa lakom na noktima i vašim savršenim manikirom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading