žena čisti
Foto: Shutterstock

Ugaona garnitura, kauč, ili bilo koja vrsta sofe u dnevnoj sobi, zauzima centralno mesto u ovoj prostoriji, i mnogo znači za celokupni izgled enterijera, onda je svakako važno da uvek bude besrpekorno čista.

Ipak, u praksi se pokazalo da to često i nije tako laka misija, ako uzmemo u obzir sve one omiljene obroke ispred televizora, i poslastice koje su svoj trag ostavile i na našoj ugaonoj garnituri. Još ako celoj problematici dodate osetljive materijale različitih boja od kojih su sofe izrađene, onda se situacija dodatno komplikuje.

Recept za ovo domaće sredstvo za čišćenje objavila je žena na Fejsbuk profilu ‘Moms Who Clean’. Tvrdi da je fantastično, prenosi Daily Mail.

Tačni sastojci za smesu:

  • kašičica tečnosti za pranje sudova
  • kašika belog sirćeta
  • kašičica sode bikarbone
  • 2,5 dcl vode.

To je mešavina tečnosti za pranje sudova, belog sirćeta, sode bikarbone i tople vode. Sve ovo se stavlja u sprej bočicu, posipa mrlje na kauču ili foteljama, nežno trlja krpom i osuši. 

Kada ste završili sa procesom čićenja, peškirom uklonite višak tečnosti sa kauča i ostavite ga nekoliko sati, ili tokom noći, da se dobro osuši pre upotrebe.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading