Više nećete imati problem sa ispucalim petama: Nega stopala sodom bikarbonom
Foto: Pexels

Nega stopala kod kuće sa soda bikarbonom može vam pomoći upotrebom u toplim kupkama, za piling kože stopala i u borbi protiv neuglednih žuljeva koji se često nalaze na petama. Takođe, još jedna sjajna prednost je što soda bikarbona uklanja neprijatan miris nogu, izuzetno je delotvorna u lečenju bolesti nogu i atletskog stopala.

Da biste napravili piling od soda bikarbone, jednostavno pomešajte dve kašike sode bikabone sa malo vode. Kako bi rezultati bili još bolji možete da dodate i 2 kašike zobene kaše, ali to nije neophodno – soda bikarbona je najvažnija.

Na čista i suva stopala, namažite piling kružnim pokretima prstima ili uz pomoć neke četkice za zube koju ste odvojili samo za tu namenu. Priuštite sebi masažu oko desetak minuta,  kako biste uklonili sve mrtve ćelije kože. Peta i stopala nakon ovog prirodnog tretmana ostaju dugo lepa, mekana i uredna.

Još jedan efikasan predlog je da osim sode dodate i jednake delove smeđeg šećera i kokosovog ulja.

Prednost ovako napravljenog pilinga je što ga možete dugo čuvati u frižideru za neku drugu priliku, a sastojci ovog pilinga pružaju hidrataciju koži stopala, nakon čega vaša stopala postaju blistava, nežna i bez vidljivog traga hrapavosti.

Osim pilinga, soda bikarbona može da se koristi i za toplu kupku. Posebna prednost je u kombinaciji sa jabukovim sirćetom koji trajno eliminiše gljivice na nogama. Jedno od najupornijih gljivičnih infekcija je atletsko stopalo, koje se najčešće pojavljuje između nožnih prstiju ili na stopalima .

Atletsko stopalo može da uzrokuje veoma neprijatne simptome kao što su svrab stopala ili peckanje. U ovom slučaju je prva pomoć soda bikarbona i jedna topla kupka.

Pomešajte 2 kašike soda bikarbone sa pola čaše jabukovog sirćeta i dve šoljice tople vode. Kada ste dobro pomešali sve sastojke, opustite vaša stopala u ovoj toploj kupki i odmarajte oko 15 minuta. Nakon ovog vremena, obrišite stopala peškirom, kako ne bi ostala ni jedna kap vode, i naprskajte vaš sprej za stopala.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading