OSVEŽITE LICE I REŠITE SE FLEKA OD SUNCA, ZA MANJE OD 100 DINARA Recept za masku protiv starenja - sastojke već imate u kuhinji
Foto: Shutterstock

Godine ne možemo da zaustavimo, ali barem možemo da smanjimo njihove posledice na fizički izgled. Preterano izlaganje suncu u kombinaciji sa starenjem, može da dovede do povećanih tamnih mrlja i pegica na koži.

Stručnjak za negu kože, Viki de Rosa, podelila je svoju malu tajnu u borbi protiv pega od sunca. Ona je na svom TikTok profilu objavila snimak u kojem pravi masku za lice za koju vam je potrebno svega nekoliko jeftinih sastojaka, a koje većina ima u kuhinji.

"Trošimo 'milione' pokušavajući da se rešimo pega na koži. Svi sastojci koji su vam potrebni možete naći u kuhinji", rekla je ona.

Sastojci:

Jedna kašika sode bikarbone
Pola kašičice kurkume
Pola limuna
Malo maslinovog ulja

Pomešajte ove sastojke i dobićete teksturu nalik kremi. Uzmite četku za šminkanje i nežno nanesite na lice koje ste prethodno dobro oprali i otklonili prašinu sa njega. Ostavite nekoliko minuta da odstoji, a onda isperite vodom.

Ovi sastojci imaju svoje prednosti i delotvorno deluju na organizam, pa tako neki istorijski spisi potvrđuju da se Kleopatra kupala u mleku od kurkume kako bi omekšala kožu i učinila je blistavom i zdravom. Takođe je i savršen je "lek" za osip i cvenilo na koži, kao i soda bikarbona.

"Koža izgleda odlično nakon maske", bio je jedan od komentara.

"Trebalo bi prvo da ga isprbate na ruci, pre nego što naneste na lice", posavetovao je neko u komentarima, što je uvek preporučljivo kada nešto novo stavljate na lice. 

Pogledajte recept za ovu masku:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading