nega
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Tonik je sredstvo koje se koristi za negu lica, i služi isključivo za čišćenje i skidanje mrtvih ćelija sa lica.

Druga vaša navika koja može biti pogrešan je položaj tokom sna. U snu provodimo jednu trećinu dana, ako nemamo odgovarajući jastuk ili uvek spavamo na stranu vrat je iskrivljen uvek na isti način u dugom vremenskom periodu iz dana u dan, koža nabrana i eto bora od spavanja.

Ako stalno spavate na stranu imate realne izglede da vam se urežu i duboke brazde na koje počinju između grudi i penju se do sredine dekoltea. Da bi se ovo sprečilo, ljudi su smislili i nešto što se zove grudnjak protiv bora.

Obezbedite sebi anatomski jastuk koji će omogućiti da tokom spavanja na boku vaš vrat ostane prav. Učinićete dobro ii svojoj kičmi, a ne samo koži.

Kada saberemo sve što starenjem gubimo i tome dodamo naviku da zonu vrata i dekoltea zanemarujemo zaključak je da je krajnji čas da nešto preduzmemo. Brigu o svom telu usvojite kao prijatnu naviku, a ne kao obavezu, kažite sebi ovo je samo moj minut za mene, učinite da to budu prijatni trenuci, okružite se muzikom koju volite, mirisima.

Neka vaša dnevna doza nege bude oaza mira i relaksacije koju ste samo za sebe ukrali iz prenatrpanog dnevnog rasporeda i starenje neće biti vaš problem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading