Čini čuda: Recept za masku za kosu od kvasca
Foto: Shutterstock

Postoje različiti recepti za maske za kosu sa kvascem. Ovog puta donosimoi četiri različita recepta. 

Maska za kosu od kefira i kvasca

Za ovu masku potrebni su dve kašičice kvasca i jedna kašika kefira. U činiji pomešajte kvasac i kefir. Zatim nanesite ovu mešavinu na kosu. Ako imate dugu kosu, možete povećati količinu kvasca i kefira. Nanesite masku na kosu i ostavite 15 minuta. Nakon toga operite kosu toplom vodom.

Maska za kosu od meda i kvasca

Ova hranljiva maska daje sjaj i vraća lepotu vlasima. Pravi se od dve kašičice kvasca, jedne kašike meda i jednog jajeta. Pomešajte sve ove sastojke da dobijete tečnu teksturu. Nanesite masku na kosu. Sačekajte 20 minuta i operite kosu mlakom vodom.

Maska za kosu od žumanca i kvasca

Maska za kosu od žumanca i kvasca pravi se od jedne kašike vode, dve kašičice kvasca, jednog žumanceta i jedne kašike čičkovog ulja koje bi trebalo malo ugrejati da bude toplo. Pomešajte kvasac i vodu da razblažite kvasac. Nakon toga u ovu mešavinu dodajte žumance i toplo čičak ulje. Nanesite na kosu i sačekajte 20 minuta. Operite kosu mlakom vodom.

Maska za kosu od senfa i kvasca

Za ovo pakovanje za kosu potrebne su dve kašičicxe kvascam, jedna kašika vode, kašika meda iu kašičica senfa. Dodajte vodu u kvasac i mešajte da se kvasac rastvori u vodi. Zatim u ovu mešavinu dodajte med i senf. Kombinujte sve sastojke. Nanesite na kosu i sačekajte 15-20 minuta. Isperite kosu toplom vodom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading