EVO KAKO DA ISPRAVITE KOSU BEZ UPOTREBE FENA ILI PEGLE Pet trikova pomoću kojih će biti savršeno ravna
Foto: Printscreen/instagram

Svaka devojka mašta o tome da ima kosu ravnu kao flis papir, a zbog toga se mnoge odlučuju na razne tretmane koji samo štete kosi.

Jedan od najčešćih načina ispravljanja kose je pomoću prese koja u velikoj meri šteti kosi.

Da biste izbegli oštećenja, postoje drugi načini na koje možete da ispravljate kosu, a koji joj ne štete.

1. Običnom četkom za kosu

Ukoliko želite da svoju kosu često ne izlažate različitim izvorima toplote, savetujemo vam da isprobate ovaj način prirodnog ispravljanja kose uz pomoć četke. Četkanjem povlačite kosu na dole dok je još vlažna.

Na svakih nekoliko minuta, prođite prstima kroz kosu kako biste je brže osušili i kako bi bila što ravnija.

2. Uz pomoć šnalica za kosu

Često vam se dešava da zbog velikog broja obaveza, ne možete da stignete da odete kod frizera, a želite da izravnate kosu.

Evo jednog jednostavnog trika koji vam neće oduzeti više od 20 minuta dnevno, a pri tom nećete morati da koristite ni fen.

Na samom početku dobro očešljajte kosu. Potom je nakvaliste tako da bude vlažna.

Počev od temena, kružnom metodom uzimaju pramen po pramen dobro pričvrstite šnalice za svaki pramen. Ostavite što duže da stoji, najbolje bi bilo ako možete tako da prespavate.

Ujutru će vaša kosa biti potpuno ravna, kao da ste upravo izašle iz frizerskog salona.

3. Viklerima

Možda će vam smešno zvučati i smatrate da je jedina namena viklera da kovrdžaju kosu, moramo vas demantovati, jer oni i te kako mogu poslužiti kao jedan od prirodnih načina za ispravljanje kose.

Operite kosu šamponom i nanesite malo više regeneratora i ostavite 15 minuta da deluje. Balzam za oštećenu kosu će sam po sebi učiniti da ona pomalo počne da se ispravlja.

Umotajte je peškirom i pustite da se prirodno osuši. Nemojte dodatno trljati, jer na taj način kidate i oštećujete kosu bez potrebe. Podelite kosu u pramenove i jedan po jedan uvijajte viklerima koje možete pričvrstiti šnalicom na kraju. Na tako uvijenu kosu, preporučuje se da na svaki pramen nanesete penu za kosu. Kada se kosa dobro prosuši, skinite viklere i dobro raščešljajte kosu.

4. Folijom

Jedan od neobičnijih načina kako da ispravite kosu je upravo pomoću folije.

Sve što treba da uradite je da svoju kosu pažljivo očešljate, a potom obavijate celom dužinom oko svoje glave u krug. Možete je učvrtiti ukosnicama i zatim prekriti aluminijumskom folijom. Uključite fen i prosušite je oko deset minuta. Skinite foliju i ukosnice i možda zvuči neverovatno, ali vaša kosa će biti savršeno ravna.

5. Prirodne maske za ispravljanje kose

Neki od prirodnih načina ispravljanja kose, jesu i korišćenja maski čija je priprema veoma jednostavna i brza. Isprobajte možda baš neki od ovih metoda pomogne u rešavanju vašeg problema. U nekim situacijama, kana za kosu može da posluži kao tretman za ispravljanje kose ili jabukovo sirće.

Sa ovim prirodnim tretmanima, važno je da znate da rezultati nisu kao kada ispravljate kosu uz pomoć prese. Ali, ako želite manja oštećenja, onda možete probati sa jabukovim sirćetom.

Jabukovo sirće za ispravljanje kose

U čašu mlake vode, sipajte dve kašike jabukovog sirćeta, promešajte a zatim nanesite na kosu i ostavite da deluje pet minuta. Potom kosu dobro isperite. Osim što jača i hrani kosu, deluje i kao tretman za ispravljanje kose.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading