SUPER TRIKOVI Uz pomoću njih će ruke izgledati deset godina mlađe
Foto: Shutterstock

Koža na rukama je tanja i osetljivija od ostalih delova tela, ima manje prisutnih lojnih žlezda, te je često sklona sušenju i pucanju.

Neophodno je izbegavati duži kontakt sa sapunima (deterdžentima, sredstvima za čišćenje) bez zaštitnih rukavica, kao i često nanošenje krema sa dodatkom glicerola, linoleinske kiseline ili ši butera. 

Jednom nedeljno trebalo bi ukloniti mrtve ćelije s ruku kvalitetnim pilingom i nakon toga naneti hranjivu masku. Takvu masku možete napraviti i sami od onoga što imate u kuhinji.

Zagejte šolju ovsenih pahuljica u pola šolje mleka. Dodajte šećer pa ostavite da se mešavina zgusne i ohladi. Zatim je nanesite na nadlanice i ostavite da odstoji desetak minuta. Ovas će umiriti nadraženu kožu, učiniti je mekšom i otpornijom na hladnoću, a mleko će, podstičući uklanjanje mrtvih ćelija kože, delovati poput prirodnog pilinga. Nakon što dobro isperete ruke nahranite ih, recimo, kakao ili ši puterom.

Vrlo osetljivoj koži pomoći će noćni tretman maslinovim uljem.

Na ruke pre spavanja nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja koje ste prethodno pomešali s malo limunovog soka. Ulje dobro utrljajte i na vrhove prstiju, odnosno nokte.

Navucite pamučne rukavice (nije obavezno) i ostavite da ulje deluje tokom noći.

Ružina vodica

Ružina vodica je važan element nege ruku. 

Da biste napravili losion, potrebno vam je dve trećine šolje ružine vodice, trećina šolje glicerina i kašika limunovog soka.

Izmešajte sastojke, sipajte u tamnu bočicu i čuvajte na hladnom mestu. Koristite prema potrebi.  

Med i mleko

Ruke možete da negujete i kombinacijom maslinovog ulja i meda, a smesi od maslinovog ulja i limuna može da se doda i nekoliko kapi ricinusovog ulja. Omekšavanju kože ruku pomoći će i domaći losion od mleka.

Zagrejte dve šolje mleka kojima ste prethodno dodali kašičicu soli.

Nakon što se malo ohladi, ruke potopite i nežno masirajte u mleku.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading