Sastojci:
- 300 g višanja
- 4 kašike šećera
- 1 kesica želatina
- 200 ml mleka
- 2 jajeta
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Operite višnje i očistite ih od koštica, a zatim ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera i to tako da dobijete kašastu smesu. Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Stavite mleko da se zagreva, a za to vreme umutite jaja penasto, sa preostalim šećerom.
Kada mleko bude pred ključanje, ulijte lagano jaja i mešajte ih da dobijete gustu smesu u koju ćete zatim dodati želatin. Pire od višanja i umućenu slatku pavlaku dodajte na kraju i sve lepo sjedinite.
Rasporedite u staklene činije ili čaše i ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom, po želji, a zatim služite.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
možda vas zanima
informer/Alo.rs/J.M.
NAPRAVITE ČOKOLADNI MUS Ovo je poslastica kojoj niko ne može da odoli
informer/Alo.rs/J.M.
Komentari (0)