Ukus koji ćete obožavati: Mus od višanja
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica želatina
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Operite višnje i očistite ih od koštica, a zatim ih mikserom ili u blenderu izmiksajte sa dve kašike šećera i to tako da dobijete kašastu smesu. Rastvorite želatin po uputstvu na kesici i ostavite da nabubri. Stavite mleko da se zagreva, a za to vreme umutite jaja penasto, sa preostalim šećerom.

Kada mleko bude pred ključanje, ulijte lagano jaja i mešajte ih da dobijete gustu smesu u koju ćete zatim dodati želatin. Pire od višanja i umućenu slatku pavlaku dodajte na kraju i sve lepo sjedinite.

Rasporedite u staklene činije ili čaše i ostavite u frižideru da se dobro ohladi i stegne. Ukrasite sa nekoliko višanja ili šlagom, po želji, a zatim služite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading