salata
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukoliko treba da pazite na unos šećera bez obzira odakle dolazi, sledeća lista voća koje sadrži najviše šećera će vam svakako dobro doći.

Mango

Jedan mango može da sadrži do 45 grama šećera, što je problem ako pokušavate da smršate. Zato je bolje da ne jedete ceo plod, već da jedan dan pojedete pola manga, a sledećeg dana ostatak.

Grožđe

Šolja grožđa ima 23 grama šećera, pa otuda i odličan ukus. Dobar način da se ne odreknete grožđa jeste konzumiranje u manjoj porciji, ili da izaberete grožđe kao potpunu užinu.

Trešnje

Slatke su i sočne, a jedna šolja može dostići i do 18 grama šećera. Velike činije ispunjene trešnjama nisu mudar izbor, bolje pojedite nekoliko njih.

Kruška

Kruške i jabuke su sastavni deo jesenje sezone koja je pred nama. Kruška srednje veličine ima 17 grama šećera. Konzumirajte samo jednu u toku dana ako želite da izgubite višak kilograma.

Lubenica

Vreme je lubenica pa je dobro znati da ona sadrži istu količinu šećera kao i srednja kruška. Samo jednu ili dve kriške pojedite ako ne želite da preterujete sa količinom šećera.

Smokve

Dve smokve srednje veličine imaju 16 grama šećera. To je ukusna užina koju možete kombinovati sa žutim sirom i krekerima.

Banana

Srednja banana sadrži 14 grama šećera, tako da je možete bezbedno jesti uz doručak ili kao užinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading