RUČAK ZA 150 DINARA Pljeskavice od tikvica, ukusnije nego od mesa
Sastojci:
2 tikvice
1 šolja brašna
1 kašičica sušenog belog luka
1 kašičica soli
biber
sok od limuna
Priprema:
Tikvice narendajte na krupnije rende i posolite. Ostavite ih u cediljki nekih 30 minuta. Ne morate ih skroz ocediti jer treba da ostane malo tečnosti da brašno upije.
Ostale sastojke pomešajte u jednoj činiji. Ubacite tikvice i ostavite 15 minuta da brašno od leblebije upije tečnost iz tikvica.
Zagrejte tiganj. Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice. Pržite nekoliko minuta s obe strane dok ne dobiju zlatkastu boju.
BONUS VIDEO
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (1)
Jelena
12.07.2022 11:58
Brasno obicno ili od leblebija?