KAKO DA VAM KUPAĆI KOSTIM DUŽE TRAJE Perite ga ručno, a sušite u hladu
Foto: Pixbay

Posle nekog vremena on se rastegne, izgubi elastičnost, a na to posebno utiču slana i hlorisana voda, kao i sunce.

Većina kupaćih kostima pravi se od veštačkih materijala - najlona, poliestera, likre ili mikrofibera, koji se brzo suše.

Kad kupujete kupaći, gledajte da je od što čvršćeg materijala ili da ima dva sloja.

Kad izađete iz vode, ne ostavljajte mokar kupaći kostim da se suši na suncu, a da ga pre toga niste isprali običnom vodom.

Idealno je oprati ga blagim deterdžentom, ali ako ste na plaži i nemate tu mogućnost, potrudite se da ga od soli isperete pod tušem ili pomoću vode iz boce.

Soda bikarbona i sirće za fleke

Pazite na kreme za sunčanje...

Kad nanosite kremu za sunčanje, nanesite prvo kremu na područje pored kupaćeg kostima.Pripazite da veće količine kreme za sunčanje ne kanu na sam kostim jer mogu da naprave fleke na tkanini.

Ukoliko sredstvo za zaštitu od sunca ipak dospe na kupaći, uklonite ga sodom bikarbonom ili pomoću sirćeta.Sipajte sodu bikarbonu na mrlju i nakon sat-dva isperite. Ili namočite kostim u lavor s jednom četvrtinom sirćeta i tri četvrtine tople vode, a zatim ga operite deterdžentom i isperite.

Kupaći je najbolje prati na niskoj temperaturi od 30 stepeni na programu za ručno pranje u mašini, ili ručno, najbolje blagim deterdžentom za osetljivu tkaninu.Naravno, izbeljivači i peglanje su zabranjeni.

Sušite ga u poluhladu i ne širite na žici.

Vodite računa gde ćete sesti jer ivice betonskih bazena ili drveni nameštaj mogu da uzrokuju štetu na materijalu, pa će izgledati staro i iznošeno.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading