Super trik: Uradite ovo i patlidžan neće biti gorak
Foto: Shutterstock

Najveći problem, kada je patlidžan u pitanju, jeste gorčina, a sa njom ćete uz ovih nekoliko saveta, vrlo lako izaći na kraj.

Manji komadi

Savet profesionalnih kuvara je da veće patlidžane obavezno isečete na manje parčiće, ukoliko planirate da ih termički obradite. Na taj način će svi komadi biti podjednako skuvani i ispečeni.

So

Kada isečete patlidžan na kriške, obavezno ga dobro posolite, jer će so izvući gorčinu i višak vode iz njega. Ovo obavezno uradite pre nego počnete da ga pržite, pečete ili pohujete.

Ulje

Patlidžan baš poput sunđera upija masnoću, pa će, ukoliko ga stavite na tiganj s mnogo ulja, rezultat možda biti preteško i premasno jelo. Ulje dodajte malo po malo. Takođe možete i da, nekoliko nasečenih komada patlidžana, premažete kuhinjskom četkicom i stavite ih na vruć tiganj.

I, za kraj...

Ono što je mišljenje većine profesionalnih kuvara jeste da je najgore kada je patlidžan napola pržen ili napola skuvan. Dakle, obavezno ga dobro termički obradite. Kako ćete znati da ste uspeli? On, kada ga zagrizete, mora da bude mekan a ne hrskav. Ipak, pazite i da ne preterate sa kuvanjem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading