Neprijatelji koji žive u našoj glavi: Tri misli koje sprečavaju sreću
Shutterstock/Yupa Watchanakit

Naše misli ponekad mogu biti naši glavni neprijatelji. Smatra se da postoje 3 "neprijatelja" u glavi svakog od nas koji blokiraju našu sreću, uspeh i napredak. Neki ljudi uspeju da se izbore sa njima i nadjačaju ih kroz rad na sebi, a neki su sabotirani, ostaju u zoni komfora, osećaju nezadovoljstvo. Evo o čemu je reč:

1. Prvi neprijatelj jeste strah, on smanjuje našu energiju i sprečava nas da se razvijamo. Strah vam odvlači pažnju, nemoguće je dugo se plašiti i doživeti svet i život u punom sjaju. Strah iscrpljuje um - nemoguće je stalno razmišljati o istoj stvari, razmišljati o neposrednom riziku, žvakati negativne informacije.

2. Umor nas lišava pozitivne energije i kvaliteta života. Važno je da se odmarate kako biste mogli da donosite dobre odluke, napredujete, budete pozitivni, imate bistrinu razmišljanja... Preopterećenje koji često sami sebi namećemo čini da smo sami sebi neprijatelji. Našem umu i telu potreban je odmor, relaksacija kako biste živeli zdravo i ispunjeno.

3. Negativne misli su jedan od najvećih "neprijatelja". Normalno je da se kod svakog ponekad pojave, ali moramo raditi na nihovom uklanjanju, oslobađanju. Kada ih primetite u svom umu, možete primeniti razne vežbe i tehnike koje će pomoći da ih izbacite iz glave. Ponašajte se prema njima kao da su neželjeni prozor na vašem računaru i kliknite "X". To ne znači da ih treba potiskivati, već ih jendostavno izbaciti. Ukoliko vam je to nemoguće, onda pričajte o svojim emocijama i mislima, razgovarajte sa stručnjakom, sa prijateljima, govorite o njima. Kada govorite, imaćete osećaj kao da ove misli napuštaju vaš um.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading