RECEPT ZA PAZARSKE MANTIJE Nikad lakši način za pravljenje ovog fantastičnog tradicionalnog jela (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Ukoliko ste ljubitelj testa, ovo je prava poslastica za vas! Originalne pazarske mantije se ne prelivaju kiselim mlekom i lukom, ali po želji to se može dodati.

Sastojci za tepsiju prečnika 40 cm:

Za testo:

  • 700 g brašna tip 405
  • 1 supena kašika soli
  • 2 supene kašike ulja
  • 420 ml vode

Za fil:

  • 700 g mlevene junetine
  • 70 ml hladne vode
  • 50 ml ulja
  • 400 g seckanog crnog luka
  • 1/2 supene kašike soli
  • biber po ukusu

Masnoća za jufke:

  • 150 g putera
  • 70 ml ulja

Priprema:

U prosejano brašno dodajte so, ulje i mlaku vodu, pa zamesite testo. Testo stavite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata. U međuvremenu napravite fil i masnoću.

Za fil: U veću posudu stavite sitno seckan luk, posolite, pobiberite, pa dodajte meso, ulje i vodu. Rukama sve sjedinite.

Za masnoću: 

Na tihoj vatri otopite puter u koji ste dodali ulje.

Na pobrašnjenu površinu prebacite testo i podelite ga na loptice jednake veličine (oko 70 g). Rukama još malo obradite svaku lopticu. Pokrijte loptice providnom folijom i krpom i ostavite da odstoje makar 15 minuta. Zatim svaku razvucite oklagijom u obliku kruga prečnika 20 cm.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading