Pravi letnji ručak: Musaka od tikvica
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • 2 tikvice
  • 500g mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • 3 jaja
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 300ml mleka
  • So,biber I suvi začin po ukusu

PRIPREMA:

Tikvice oljuštiti,iseći i posoliti. Crni i beli luk iseckati i propržiti na malo ulja, pa kad omekša dodati mleveno meso,rendanu šargarepu i alevu paprik, a potom i ostale začine.

Dinstati još malo.

Tikvice rasporedite po dnu tepsije, stavite meso odgore i preklopite ga ponovo tikvicama.

Peći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko 30 minuta. Pred kraj pečenja, umutite jaja sa mlekom i prelijte musaku.

Vratite u rernu da se zapeče 10-15minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading