ŠEŠIRI SU PONOVO U MODI Nabavite svoj komad i budite u trendu ovog leta
Foto: Pixbay

Ovu sezonu proleće/leto 2022. godine obeležile su jako kratke suknje, jarke boje i duboki izrezi.

Ono što upotpunjava ovu kolekciju su šeširi.

Nošenje šešira osim što je moderno, takođe je izuzetno korisno. 

Šeširi će vas zaštiti od sunca, a vaše lice neće biti direkno izloženo UV zracima. Ukoliko vaša frizura nije sređena, ili se raspala zbog vrućine, šešir je idealno rešenje. Pokriće nedostatke, a izgledaće preslatko. Ako ste se opredelili da idete na plažu ili da prošetate po sunčanom danu, pravi izbor za vas je slamnati šešir. 

Slama kao modni materijal je popularan još od 1700-ih godina, a vratila se 1930-ih kao sastavni deo starog holivudskog izgleda. Danas ovaj bezvremenski materijal možete naći i u obliku torbi ili nakita. Ovo je pravi izbor ako vam treba spoj modernog i klasičnog. 

Šeširi su se posle 30-ih godina prošlog vreka, ponovo vratili 2000-ih godina. Tada su brojne poznate ličnosti, glumci, pevači i ostali krenuli da nose šešire. Nakon toga, trend se vrača 2021. godine, a u modi je i ove. Poznate ličnosti kao što su Rijana ili Britni Spirs, oživele su šešire, pa zbog toga nije ni čudno što ove sezone imamo mnoge nove modele.

Šeširi su prvobitno nastali kako bi štitili ribare od sunca dok pecaju. Ko bi rekao da će iz ove upotrebe prarasti u simbol elegancije? Modni kreatori su svakako iskoristili ovu višenamensku primenu modnog dodatka. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading