OVO JE VOĆE KOJE JE PREKO POTREBNO KOŽI Sprečava rani gubitak kolagena i briše bore
Foto: Shutterstock

Preparati za kožu neizostavni su deo svakodnevne rutine nege kože.

Skoro da svako zna koliko je bitno hidrirati lice i zaštiti ga od štetnog zračenja. Ali, neophodno je i da preko hrane obezbedimo koži određene vitamine i minerali koji su joj neophodni.

Pojedini dermatolozi smatraju da određeno voće sadrži materije koje sprečavaju gubitak kolagena i bitno mogu usporiti starenje kože.

Citrusi

Ovo voće obiluje vitaminom C, pa je zarad celokupnog zdravlja potrebno unositi više limuna, grejpfruta, pomorandži i sl.

Istraživanje koje je obuhvatilo grupu žena u Americi pokazalo je da uzimanje vitamica C smanjuje bore za 11 odsto.

- Poznato je da vitamin C podstiče proizvodnju kolagena što pomaže poboljšanju ukupnog izgleda finih linija i bora - objasnila je poznata dermatološkinja Mariza Garšik.

Borovnice

- Pored toga imaju i puno antioksidansa koji mogu održati vašu kožu hidriranom i blistavom - stoji u članku koji je nedavno objavljen u "Cleveland Clinic", gde se dodaje da mogu da pomognu i u kontroli nivoa holesterola i šećera u krvi - piše poznati "MSN".

Borovnice su odličan izvor vitamina C, vlakana i sadrže mnogo antioksidanata. Istraživanja kažu da čuvaju kognitivne funkcije, pozitivno deluju na zdravlje srca. Njihova duboko plava boja potiče od antocijanina, ključnog antioksidansa.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading