UKUS MEDITERANA U VAŠOJ KUHINJI Grčke ćufte, pravi letnij specijalitet
Foto: Printscreen

Potrebno je:

300 g krompira (oko 2 srednja)

500 g mlevene junetine
1 manja glavica luka, sitno seckana
2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
1 kašičica suvog origana
1 kašičica suve nane
prstohvat cimeta
1 jaje
so, biber prema ukusu
brašno, za uvaljati ćuftice
ulje za prženje

Priprema:

Najpre skuvajte krompir pod ljuskom u puno slane vode. Skuvan krompir ocedite, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom.
Mlevenoj junetini dodajte sitno seckan luk, origano, nanu, peršun, cimet i jaje, pa dobro izmešajte da se sjedini. Smesu posolite i pobiberite prema ukusu.
Mesu dodajte gnječeni krompir i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Masu možete ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru, mada to nije neophodno.
Od ove smese oblikujte male kuglice. Svaku uvaljajte u brašno, pa pržite u vrelom ulju. Pržene ćuftice ređajte na tanjir na koji ste stavili komad ubrusa da upije višak masnoće.
Služite kao deo mezze posluženja, sa nekoliko kriški limuna.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading