RASHLADITE SOBU PRIRODNIM PUTEM Ovi trikovi vam mogu pomoći
Foto: Shutterstock

Donosimo vam savete kako da prirodno rashladite prostoriju.

Debele crne zavese

One su neophodne na prozorima spavaće sobe i valjalo bi da budu od baršuna ili lana, koji će vam spustiti temperaturu do pet stepeni.Držite ih tokom dana zatvorene, ali i tokom noći ako prozor gleda na ulična svetla. Ako već imate zavese koje ne biste menjali, nabavite zavese za zamračivanje. Ako imate roletne, spustite ih preko dana i zatvorite prozore.Tek uveče, kad zahladi i ako zahladi otvorite da prozračite prostor.

Lanena posteljina

Lan je izvrstan izbor posteljine za leto.Prozračan je i sprečiće znojenje kod ljudi koji i preko leta vole biti prekriveni.Puno je laganija od klasične pamučne posteljine.

Zamenite sijalice u sobi

Svetlo stvara toplinu i što imate jaču sijalicu to će se prostor više grejati. Zamenite sijalice onima sa manjim naponom i postići ćete manje zagrevanje prostorije, prirodniji izgled prostora i "topliju" svetlost. Takođe, punite mobilne telefone u dnevnom boravku ili kuhinji.

Noću isključite svetla i električne uređaje

Ovaj savet je prilično logičan sam po sebi. Sijalice (čak i one štedne) emituju toplotu. Srećom, leti su dani duži pa iskoristite prirodno svetlo što je više moguće.

Isto tako, iz struje isključite sve elektronske uređaje i utikače iz utičnice.Mogu da emituju toplotu čak i ako nisu u upotrebi.

Dobro rashladite sobu i imajte svež san.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading