KROMPIR ZAPEČEN U TIGANJU JE NEŠTO ŠTO MORATE DA PROBATE Uz dodatak sira koji se topi i hrskavu slaninu imaćete obrok iz snova
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

800 g krompira 

300 g slanine 
300 g tvrdog sira 
1 jaje 
2 kašike kukuruznog skroba 
so, biber, začinska paprika, origano

Priprema:

U tiganj stavite maslinovo ulje da se zagreje, a za to vreme iseckajte krompir na kolutove, kojem treba da dodate skrob.

Poređajte kolutove krompira i tiganj i pecite oko 6 minuta.Okrećite kolutove krompira na svakih 3 minuta, a zatim umutite jaje i zalijte krompir.

Pečeni krompir izvadite na tanjir, pa u tiganj sipajte novi krompir, poređajte isto kao prethodni.

Pecite sa jedne strane poklopljen, pa okrenite i poređajte  sir i slaninu, prethodno pecite slaninu u tiganju 2 minuta na jakoj vatri. 

Na prvi krompir koji ste stavili dodajte sir i slaninu, pa pospite rendani sir. Pokrijte tiganj poklopcem i dodajte malo peršuna.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading