LAGANA I PREUKUSNA POSLASTICA Kolač sa jagodama i keksom, sočan i osvežavajući
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

300 gr mlevenog keksa

100 ml mleka
100 gr maslaca

Fil:

80 gr pudinga od vanile
6 kašika šećera
700 ml mleka
100 gr maslaca
100 gr kisele pavlake
300 gr jagoda

Šlag ili slatka pavlaka odgore

Priprema:

Pomešati mleveni keks sa otopljenim maslacem i mlekom.

Dobro izmešati da se dobije mrvičasta masa.

Možda će vam trebati još malo mleka, ukoliko je keks suvlji.

Odmah pola te mase staviti na dno tepsije 30 x 20 cm ili malo veće.

Pomešati puding, šećer i 200 ml mleka.

Ostatak mleka staviti na vatru da provi.

Dok čekate da mleko provri iseckajte jagode.

Bitan je ovaj redosled, jer se fil stavlja odmah po skidanju sa vatre i brzo se steže. Taj deo sam objasnila u videu.

Zakuvati puding u provrilo mleko i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i dodati maslac i kisleu pavlaku.

Mešati dok se ne sjedine.

Odmah pola smese sipati preko keksa i poslagati jagode.

Na jagode istresti ostatak fila i poravnati.

Ovaj deo radite brže jer fil se već steže.

Preko pudinga ide onaj keks što vam je preostao, poravnate.

Odgore šlag ili slatka pavlaka po želji i dobro hladjenje.

Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading