OVO VEĆINA ŽENA NE ZNA, A BITNO JE Evo kada se koristi krema, ulje, losion i mleko za telo
Foto: Shutterstock

Koža je najveći organ u našem telu i izuzetno je bitno da je održimo hidriranom i jedrom. Ako volite da kupujete različite proizvode za njenu negu i da ih nanosite po sopstvenom nahođenju, vrlo verovatno da vašoj koži nećete obezbediti ono što joj je zaista potrebno.

Da biste iz svakog preparata izvukli maksimum potrebno je da znate kada je najbolje da ga nanesete.

Krema za telo

Najbolje vreme za nanošenje jesu jutarnji ili večernji časovi.

Kreme za telo sadrže puno različitih komponenti koje su potrebne vašoj koži. Kreme su prikladne kako biste obezbedili hidriranost, jedrinu i "nahranili" potrebnim materijama različite slojeve kože. Intenzivnije nanošenje poželjnije je tokom hladnih dana, posebno tokom zime i jeseni. Ako imate kožu sklonu pucanju i isušivanju, kreme za telo su najbolji izbor za vas.

Losion za telo

Losion je najbolje naneti tokom jutarnjih časova.

Losioni su laganije teksture pa su idealni za tople dane koji su pred nama. Njih koža brzo upija i ne začepljuju pore, a obezbeđuju koži i hidriranost. Preporučljiviji su ako imate masnu ili normalnu kožu. Većina losiona za telo sadrži AHA kiseline i voćne kiseline.

Mleko za telo

Mleko je najbolje naneti tokom jutarnjih časova.

Ovaj preparat za telo nešto je masniji od losiona. Većina mleka za telo sadrži kompleks lipida, ali i mleka poput: kravljeg, sojinog, kozjeg, kokosovog i sl. Preporučljivije je za one koji imaju normalnu ili masnu kožu.

Ulje za telo

Najoptimalnije vreme nanošenja jesu večernji časovi

Ovi proizvodi uglavnom se izrađuju na bazi eteričnih i baznih ulja. Upravo ta ulja obezbeđuju koži dovoljno hidriranosti, a uz to formiraju i zaštitni sloj. Još jedna prednost jeste i dugotrajan miris koji ostaje na telu, a koji obezbeđuju eterična ulja koja su glavni sastojak ovog proizvoda.

Ovaj preparat poželjno je koristiti najviše 2 do 3 puta nedeljno i to u kombinaciji sa losionom ili mlekom. Takođe, ukoliko vam je koža masna izbegavajte često korišćenje

Šta bi još trebalo da znate?

- Masnije preparate koristite češće tokom hladnijih perioda

- Ne bi trebalo nanositi više proizvoda u kratkom vremenskom periodu

- Preporučljivo je da preparate nanosite u smeru od ekstremiteta ka gore i to kružnim pokretima - osim hidratacije, obezbedićete vašem telu i potrebnu masažu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading