OVO SU FENG ŠUJI SAVETI ZA MRŠAVLJENJE Stvari koje morate promeniti u kuhinji ako želite da izgubite kilograme
Foto: Shutterstock

Kako bismo izgubili kilograme nije dovoljno samo da se bavimo fizičkom aktivnošću i smanjimo obroke..

Dom u kom boravimo,a naročito kuhinja,mora biti uređena na određen način, a pored toga postoje i određeni trikovi i saveti koje treba da primenite ako želite da smanjite apetit i suvišno prejedanje.

1. Boje koje preovlađuju

Neka istraživanja su pokazala da određene boje podstiču apetit.U te tonove spadaju sledeće boje: oker nijansa, razni tonovi žute , smeđa, ali i zelena. Boje koje vam neće stimulisati apetit su sve nijanse plave i neke ljubičaste. Recimo, hrana na belim ili žutim tanjirima deluje mnogo privlačnije nego, recimom na plavom.

2. Nemojte praviti radni prostor blizu kuhinje

Ako praktikujete da radite u blizini frižidera i kuhinje generalno, češće ćete praviti pauze kako biste pojeli nešto. Postarajte se da se oko vašeg radnog prostora ne nalaze činije sa grickalicama, čokoladama i slično. Ukratko, što je bliže hrana vama, lakše i čepće ćete posezati za njom. Zato, umesto hrane ubacite dekorativne elemente u radni prostor, poput cveća, kristala, školjki i slično.

3. Zelenilo protiv stresa

Kako je stres veoma čest okidač prejedanja, da biste smanjili stres uredite životni prostor na taj način da vas sve podseća na udobnost i relaksiranost. Unesite biljke, akvarijum sa ribicama, okačite slike pejzaža i one stvari koje u vama bude lepe uspomene. Još jedan koristan savet jeste da izbacite sve ono što vam nije potrebno ili je izgubilo svoju svrhu i nameru. Neurednost i prenatrpanost donose lošu energiju i raspoloženje, koje vas dalje može podstaći da jedete više nego uobičajeno.

4. Provetravajte kuhinju redovno

Kada god kuvate ili spremate nešto, trudite se da dobro provetrite kuhinju. Miris hrane koji ostane može pojačati apetit, pa je poželjno i potrebno da kroz ovu prostoriju redovno struji svež vazduh.

5. Nikako ne postavljajte televizor u kuhinji ili trpezariji

Ako preferirate da jedete i paralelno gledate TV unećete više hrane, a to su potvrdila i brojna istraživanja.U toku obroka potrebno je da se fokusirate na unos hrane, da jedete polako i smireno.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading