MUČE VAS BUBULJICE? Evo kako možete smanjiti njihovu vidljivost
Foto: Shutterstock

Proces uklanjanja bubuljica koje se uporno javljaju i ponavljaju nije nimalo jednostavan i zahteve promene u načinu životu, konkretno lečenje antibioticima ili hormonske terapije.

Takve promene i načini lečenja ne donose rezultate preko noći.

A šta kada vam baš to treba - brzinsko rešenje?

Šta kada sutra imate važan dan, sastanak, venčanje, fotografisanje, bilo šta što zahteva da budete lepe?

Kako se rešiti bubuljica koje su već nastale ili barem smanjiti njihovu vidljivost i upalu?

Ovo su neka rešenja.

Led za bubuljice

Želite da smanjite crvenilo i upalu i učinite da se bubuljica povuče i ne bude tako jako izražena i ispupčena? Najjednostavnija stvar koju možete uraditi jeste da isprobate led za bubuljice. Potrebno je da koristite kockice  ili izmrvljeni led . Zamotajte ga u čist peškir ili pamučnu krpu. Prislonite led na bubuljice i držite nekoliko sekundi - skinite kad postane neprijatno. Zatim sačekajte neki minut pa ponovite proces. Na ovaj način poboljšava se cirkulacija i koža se zateže, a skupljaju pore. Crvenilo i otečenost se povlače i bubuljice će biti manje vidljive.

Limun za bubuljice

Limun, odnosno sok od limuna, prepun je vitamina C. On će učiniti da se bubuljice isuše brže i tako brže nestanu sa lica. Iako je ovo prirodna i metoda uklanjanja bubuljica, neće prijati osobama sa osteljivom kožom, pa ako ste u toj grupi, probajte neki drugi način.

Kako se korsti limun za bubuljice? Potrebno je da iscedite svež sok od limuna i umočite komad vate u njega. Zatim nanesete na deo kože koji ima bubuljice.

Ove tretmane je najbolje da koristite pre spavanja. Nanesite na kožu, a ujutru isperite mlakom vodom.

Ulje čajevca

Ukoliko vam se bubuljice često javljaju, onda je ulje čajevca nešto u šta definitivno morate investirati. To je jedan od najboljih prirodnih načina kako ukloniti bubuljice. Ima antibakterijska svojstva pa ga koristite kao spoljašnji antibiotik koji uklanja jedan od glavnih uzroka nastanka bubuljice. Takođe, deluje umirujuće i smanjuje crvenilo i upale i isušuje ove neprijatne promene na koži.

Kako ga koristiti?

Najbolje je da pomešate par kapi ulja čajevca sa kašikom aloe vera gela i nanesite na kožu. Ako nemate gel, sipajte ga u vodu ili neko drugo, blago ulje za kožu. Nakon 20 minuta isperite.

Beli luk za bubuljice

Ovo je odličan tretman protiv bubuljica, iako beli luk baš i nije mirisna nota koja obećava. Ova sjajna namirnica deluje protiv virusa,bakterija i gljivica istovremeno i nemoguće je da joj neki uzrok pojave bubuljica omakne. Bogata je sumporom koji omogućava brzo zaceljivanje. Dovoljno je da čen belog luka presečete na pola i utrljate na bubuljice. Isperite posle 15 minuta. Ponavljate ovo nekoliko puta u toku dana. Sutradan bi trebalo da primetite vidljivo poboljšanje.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading