DA LI STE ZNALI Evo kako da najlakše otopite meso
Foto: Shutterstock

Kako bezbedno otopiti meso?

Najbezbedniji i najbolji način da otapamo meso onaj kada ga ostavimo u frižideru preko noći.Morski plodovi i živinsko meso mogu da tako odmrznuti ostanu u frižideru još dan ili dva, dok crveno meso (govedina, svinjetina, jagnjetina) otopljeni u frižideru mogu da stoje i do pet dana. A koje su druge bezbedne metode?

Mikrotalasna

Ovaj metod idealan je za manje komade mesa, kao što su piletina.

U mikrotalasnoj meso se otopi u proseku za 10 minuta.

Hladna voda

Bez mikrotalasne, držanje mesa u hladnoj vodi može da ubrza proces odmrzavanja.Stavite mesto u plastičnu kesu, dobro je zatvorite i potopite u činiju s hladnom vodom.Menjajte vodu na svakih 30 minuta.

Može li se spremati zamrznuto meso?

Verovali ili ne, sasvim je bezbedno kuvati ili pržiti zamrznuto meso.Jedino što će vam biti potrebno više vremena (i to za 50% više).Izbegavajte da smrznuto meso kuvate na tihoj vatri jer će se predugo otapati i može biti nebezbedno za konzumiranje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading