med
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mnoge od njih već su usred tretmana za skidanje kilaže i eliminaciju celulita, a neke i dalje tragaju za nekim jednostavnim, a efikasnim rešenjem.Novi recept koji se širi internetom dolazi od dermatologa dr Natalije Robinson, koja je otkrila domaću masku koja podstiče cirkulaciju i poboljšava protok limfe.

- Potrebni su vam med, soda bikarbona i voda. Tajna se krije u medu jer on ima moć da detoksikuje i "ispegla" kožu i na taj način smanji vidljivost celulita - objasnila je dr Robinson.

Kako se pravi maska?

Pomešajte kašiku meda, kašiku sode bikarbone i dodajte malo vode, tako da dobijete finu smesu koja može lepo da se razmazuje.

Kako se koristi?

Prstima nanesite masku na kritična mesta i masirajte kožu, tako da ona upije što više hranljivih sastojaka.Posle toga isperite kožu prvo toplom, a potom hladnom vodom, da biste podstakli cirkulaciju.

Robinsonova ističe da svaka žena bez obzira na uzrast, čim reši da se posveti eliminisanju celulita, treba u isto vreme da prestane s konzumacijom nezdrave hrane i da pije mnogo više vode nego inače, te da svakodnevno šeta.

Ona predlaže i ručnu masažu u kućnim uslovima u tri faze.

Masažu otpočnite štipkanjem.Prstima podjednako lako možete da ištipkate manja područja kao i veća, a poenta je u podsticanju cirkulacije.Tada se lakše uklanjaju nagomilani toksini.

Da biste uspešno prešli sledeću fazu, važno je da opustite mišiće ispod dela koji masirate.Kožu uhvatite obema rukama i izvodite pokrete kao da cedite peškir.Ovaj metod se naročito pokazao uspešan za butine i kukove.

Ovaj deo iziskuje najveću snagu.Potrebno je šakama, kao kad mesite testo, da gnječite područja zahvaćena celulitom. 

Što je pritisak jači, bolje se i razbijaju masne naslage, ali je tajna u tome da ne smete da preterate, već da same prepoznate koja je prava mera.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading