NAPRAVITE SAMI Melem od lekovitog bilja koji briše ožiljke
Foto: Printscreen/pinterest

Ožiljci su posledica neočekivanih životnih okolnosti, povreda ili hitnih hirurških intervencija koji na našoj koži ostavljaju trajan trag. Iako je njihova vidljivost neizbežna prema tvrdnjama lekara, alternativna medicina vekovima unazad za rešavanje ovog problema nudi prirodne meleme koji će ublažiti ožiljke i podstaći prirodnu regeneraciju kože. Prirodni melem za ožiljke takođe će pomoći kod mnogih kožnih problema poput akni, opekotina, upalnih stanja kože ili osipa.

Osim za ožiljke od akni i strije, ova krema pomoći će kod velikog broja ožiljaka poput ožiljaka nakon opekotina, posekotina, operacija, ušivanja i kod keloida, vlaknastog tkiva nastalog na mestu ožiljka. 

Sastojci za pripremu kreme:

90 mililitara ulja ploda divlje ruže ili pasjeg trna
30 grama maslaca
30 grama pčelinjeg voska
7 mililitara ulja vitamina E
40 kapi eteričnog ulja tamjana
20 kapi eteričnog ulja lavande
20 kapi eteričnog ulja smilja 

Priprema kreme za ožiljke:

Čistu činijicu stavite u nizak nivo vode u šerpi na laganoj vatri kako biste dobili dvostruko kuvalo. Zatim u činiju stavite vosak, maslac i ulje divlje ruže ili pasjeg trna, mešajte lagano dok se ne otopi.Kada je sve otopljeno i homogeno, sklonite ga sa vatre, i dodajte eterična ulja, a zatim i ulje vitamina E. 

Prelijte u čiste posudice od stakla ili aluminija kako biste sačuvali kvalitet kreme što duže. 

Kremu nanosite na ožiljke 2 do 3 puta dnevno, potrebna je manja količina jer će se sastojci dodatno otopiti pri kontaktu s kožom.Čuvajte je na tamnom i hladnijem mestu do 25 stepeni.Rok trajanja kreme zavisi od roka trajanja biljnih ulja i maslaca, ali uobičajeno iznosi 6 do 12 meseci.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
LjubaS.

18.05.2022 14:56

Super recepat, hvala! Ipak smatram da brigu o koži moramo da počnemo izunutra, jer koža je ogledalo organizma. Posle korone moja koža bas patila pa sam pocela da pijem jedan priridni suplement Spermidin plus - ne samo sto mi se koža podmladila čak su se smanile bore, a i kosa prestala da opada. Prezadovoljna sam!