PRAVA NEDELJNA POSLASTICA Čokoladni rolat sa jagodama
Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

3 jajeta,

dve trećine šolje šećera

kesica vanilin-šećera

pola šolje ulja

četvrtina šolje mleka

šolja mekog brašna

kašika kakaoa

pola kašičice praška za pecivo

Za fil:

2 dl slatke pavlake

150-200 g svežih jagoda

marmelada po potrebi

Za dekoraciju:

100 g čokolade za glazuru

po potrebi jagode

Priprema:

Za biskvit penasto umutite belanca, dodajte šećer, a kad se otopi, dodajte žumanca, pa ulje, mleko i na kraju sjedinjene suve sastojke.

Pleh (30x30 cm) obložite papirom za pečenje i pecite biskvit desetak minuta na 180 stepeni.Prohladite par minuta, pa uvijte (zajedno sa papirom) i upakujte u vlažnu krpu.

Za fil umutite slatku pavlaku i dodajte šećer po ukusu.Jagode iseckajte na sitnije komade i sjedinite sa pavlakom.Odvojte biskvit, premažite ga mlakom marmeladom po izboru.Preko namažite fil od jagoda i slatke pavlake.Urolajte ga.Rolat premažite marmeladom i sa gornje strane.Prelijte ga istopljenom čokoladom i dekorišite jagodama.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading