DIREKTNO UTIČE NA OVE ČETIRI STVARI Evo zašto bi već danas trebalo da počnemo da trčimo
Foto: Shutterstock

Trčanje je odličan način da dođete u formu, ali takođe može da ima koristi za skoro svaki deo našeg tela i podizanje raspoloženja.

Ukoliko razmišljate o tome da počnete sa trčanjem kada pročitate sve o benefitima ove aktivnosti verujemo da ćete već sutra biti spremni da uvedete nove rutine.

Trčanje poboljšava vaše zdravlje

Trčanje je zapravo odličan način da povećate opšti nivo zdravlja.

Istraživanja pokazuju da trčanje može pozitivno da utiče na nivo dobrog holesterola, a istovremeno vam pomaže da povećate funkciju pluća.

Mršavljenje

Trčanje je jedan od najboljih oblika vežbanja za gubljenje ili održavanje težine.Osoba sa normalnim indeksom telesne mase može da sagori i do 12 kalorija za jedan minut tokom trčanja.

Povećava samopouzdanje

Nisu sve prednosti trčanja fizičke.Trčanje može da pruži primetan podsticaj vašem samopouzdanju i samopoštovanju.Postavljanjem i postizanjem ciljeva, možete sebi da date veći osećaj osnaženja zbog kojeg ćete da se osećate mnogo srećnije.

Smanjuje stres

Stres može da izazove brojne probleme sa zdravljem i raspoloženjem. Takođe može da smanji vaš apetit i kvalitet sna.Kada trčite, primoravate svoje telo da "izbaci" višak energije i hormona.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading