POVEDITE RAČUNA Dugo hodanje u japankama loše je za zdravlje
Foto: Shutterstock

Ljubitelji ove letnje obuće treba da budu svesni da, ukoliko više od dva-tri sata pešače u njima, mogu da ugroze zdravlje.

Đon im je sunđerast i ne pruža nikakvu podršku.Mekoća i udobnost izgledaju kao dobra karakteristika japanki, ali uzrokuju da se stopalo savija prema unutra.To može da izazove bol u peti, stopalu, mekom delu oko prstiju i samim prstima.

Mišići i tetive se previše naprežu.Mala traka u obliku slova "v" između prstiju jedino je što veže vašu nogu uz japanke.Zbog toga pri hodu grčite prste, a mišići i tetive rade konstantno.

Dolazi do zadebljanja i pucanja kože stopala.Koža postaje tvrđa, a s obzirom na to da su stopala izložena vazduhu, koža može da postane i veoma suva. Ako postane suva, nažuljana koža može da pukne i da se napravi ranica.

Mogu da izazovu bol u kuku i donjem delu leđa, jer hodajući u japankama, ljudi obično skraćuju korak, što može da dovede do bola u drugim delovima tela.

Ne pružaju nikakvu zaštitu, pošto su noge izložene raznoraznim oštrim i prljavim predmetima, što povećava rizik od posekotina i drugih povreda.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading