Ovo sigurno niste probali: Pomfrit od tikvica
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 50 g brašna
  • kašika kukuruznog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica origana
  • mleveni biber
  • tri belanceta
  • 80 g narendanog parmezana
  • 100 g prezli

Isecite tikvice na tanke štapiće. Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle.

Štapiće uvaljajte u brašno, pa u belanca i na kraju u mešavinu sira i prezli.

Poređajte tikvice na pleh obložen papirom za pečenje i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite ukupno do 20 minuta na 220 stepeni, ali ih tokom pečenja jednom okrenite. Servirajte uz omiljeni sos.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading