Ovo sigurno niste probali: Pomfrit od tikvica

alo.rs/informer/Lj.Č. | Žena 11.05.2022 13:30

Zdraviji od običnog

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 50 g brašna
  • kašika kukuruznog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica origana
  • mleveni biber
  • tri belanceta
  • 80 g narendanog parmezana
  • 100 g prezli

Isecite tikvice na tanke štapiće. Pomešajte pšenično i kukuruzno brašno, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite belanca, a u treću parmezan i prezle.

Štapiće uvaljajte u brašno, pa u belanca i na kraju u mešavinu sira i prezli.

Poređajte tikvice na pleh obložen papirom za pečenje i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite ukupno do 20 minuta na 220 stepeni, ali ih tokom pečenja jednom okrenite. Servirajte uz omiljeni sos.

Expand player
Pogledajte više