trepavice
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Evo glavnog dela u kome ćemo vam detaljno objasniti kako se koristi baby puder za trepavice da postgnete volumen, ali i dužinu.

Postoje neke manje razlike u tome, pa ćemo vam mi pomenuti zaista sve pojedinosti. A vi isprobajte i ovaj i onaj način.

Biće vam potrebno:

  • maskara (može crna, a može i neka u boji. Zavisi kakve koristite. Jedino ne može providna, zašto što se boja pudera ne bi zakamuflirala.)
  • baby puder (svejedno je koji ćete odabrati. Rekli smo vam da i ne sumnjamo da ga imate kod kuće.)
  • štapići za uši ili četkica od stare maskare (iIma čak i onih četkica u setovima za šminkanje koje služe za iščešljavanje trepavica i obrva. Može i to.)
  • neki čist papir (na njega ćete istresti puder, pošto se on uglavnom pakuje u kutije sa sitnim rupicama kroz koje prolazi.)

Kada ste se opremili, krećemo!

Preporučujemo da se prvo našminkate. Pod tim podrazumevamo šminkanje očiju. Tečni puder može i kasnije da se nanosi, a i konturisanje lica može kasnije. Oči našminkajte onako kako želite. Senke, olovke, ajlajner i sve što koristite, treba da je već na očima.

Kada ste stigli do dela sa maskarom, onda na scenu stupa prethodna aparatura.

Korak 1:  Istresite manju količinu pudera na papir. Ne preterujte, da posle ne biste bacali proizvod. Taman toliko koliko vam treba da umočite štapić za uši ili posebnu četkicu.

Korak 2: Neki prvo nanesu jedan sloj maskare i ne čekaju da se on osuši, nego na mokru nanose puder. A neki prvo nanose puder, pa onda kreću sa maskarom. Probajte, pa sami vidite kako je bolje.Verovatno je bolje da se malo maskare nanese, kako bi se puder efikasnije zalepio za trepavice. Dakle, ne čekate sušenje. Radite oko po oko.

Korak 3: Kada ste naneli malo maskare, onda štapić za uši ili četkicu od stare maskare umačete u baby puder. Jednim od ta dva prelazite preko svojih trepavica, trudeći se da što više pudera ostane na njima.

Ako ne bude sjajno iz prvog, mažete još neki put. Važno je da se trepavice lepo prekriju puderom. Čak i ako pažljivo radite, biće bele boje oko očiju, to je neminovno. Nemojte se sekirati. Trepavice će prekriti maskara, a i ostalo možete malo popraviti.

Korak 4: Kada ste lepo naneli puder, onda prelazite preko trepavica još jednom maskarom. Ovoga puta pažljivo izvlačite, što da nanesete veću količinu, što da prekrijete belu boju pudera.

Kada to uradite, primetićete neverovatan rezultat. Trepavice će delovati neuporedivo gušće! Naslage pudera će ih učiniti debljima. A i dužina će se povećati. Jednostavo, nećete moći da verujete koja je to promena!

Sad, ako niste zadovoljne, vi možete i dodavati slojeve. Možete staviti, istim redosledom, još jedan sloj pudera, pa maskaru opet. Ipak, ne treba ni preterivati. Često imamo običaj da kažemo, manje je više.

Gomilanje naslaga može da rezultira nekim grudvama, koje ne želite. Zato bi jedan sloj ovoga bio sasvim dovoljan.

Napomena, još jedna!

Neke žene puder nanose baš onom četkicom kojom nanose i maskaru. Dakle, četkom iz svoje maskare. Tako skraćujete vek trajanja svojoj maskari jer se grudva pa vam to ne preporučujemo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading