NAJBOLJE PROTIV STARENJA Pilates za lice zateže kožu i vraća joj mladelački izgled, a ne košta ništa

alo.rs/S.Ć. | Žena 27.04.2022 15:31

Pilates za lice je nova inovativna metoda koja ima za cilj borbu protiv bora i opuštene kože lica

Foto: Youtube/Printscreen

Pilates za lice osmislila je instruktorka pilatesa Carme Farre kako bi pomogla milionima žena da uspore proces starenja koji se najviše vidi –upravo na licu. Vežbe su obuhvatale 4 regije: vrat, obrazi, oči i čelo.

Pilates za lice je nova inovativna metoda koja ima za cilj borbu protiv bora i opuštene kože lica. Ova instruktorka tvrdi da se određenim vežbama mogu ublažiti nabori na licu i time bi žene mogle da izbegnu odlazak pod nož.

Ona je osmislila posebne vežbe za lice koje su veoma uspešne u ispravljanju linija na čelu i kože ispod vrata.

Vežbe se dele na one kompleksnije koje utiču na potkožne mišiće lica do zatezanja površinskih linija koje uokviruju vaše lice.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ukoliko redovno radimo vežbe za lice imaćemo mnogo zategnutiju kožu lica i mladalački izgled, tako da bar izgledom možemo smanjiti svoje godine.

Ona smatra da bi pilates trebalo da bude sastavni deo rituala svakodnevne nege i čišćenja lica, preporučuje ulje za masažu jer ono podstiče cirkulaciju i pojačava efekat samih vežbi. Takođe navodi da je za ove vežbe dovoljno samo 10 minuta dnevno, a kada se nauče mogu se izvoditi i van kuće u kolima, liftu u šetnji i drugo. Jedna od tih vežbi se izvodi ovako:

Ublažavanje bora i linija na čelu

Oba kažiprsta postavite iznad obrva, 8 puta pomerajte čelo gore dole koristeći kažiprste kao potporu. 8 sekundi držite zategnuto čelo i tek onda pustite. Ponovite 3 puta.

BONUS VIDEO

Expand player
Pogledajte više